Samtaleforløb via telefonen

Denne samtaletype er for dig, som ikke vil bruge tid på transport, eller dig, som bor længere væk. Og så er det for dig, som ikke har behov for, at vi kan se hinanden.

I 2016 hjalp jeg den første klient over telefonen. Vi kunne ikke se hinanden og havde kun lyde og de sagte ord mellem os. Jeg var meget spændt på det, fordi det forekom mig begrænsende i forhold til, hvordan jeg var uddannet til at lave terapi.

Men jeg blev virkelig overrasket. Jeg oplevede det anderledes, men på en god måde. Og det kunne noget helt andet, end når vi sad sammen. Gennem de første måneder blev det tydeligt for mig, hvad det var, der bla. gjorde det så interessant.

Blufærdighed. Blufærdighed oplever vi ofte, når vi sidder sammen med et andet menneske, som vi ikke kender. Et menneske, som ser os med nye øjne. Og der kan opstå mange tanker i sådan en situation.

“Hvordan fremstår jeg”

“Tog jeg nu det rette tøj på”

“Hvad tænker hun om…”

“Hun skal ikke se, at jeg bliver berørt”

Osv…

Altså bruger vi energi på alt muligt udenoms og tanker, i stedet for det, det egentlig drejer sig om.

Men er det så kun godt med telefoniske samtaler?

Mon ikke de fleste ting har deres ulemper, det tænker jeg. Jeg anbefaler i alt fald ikke, telefoniske samtaler, hvis man kommer med nogle voldsomme hændelser, hvad enten de er nye eller gamle. For her oplever jeg som terapeut en begrænsning ved ikke at kunne se den, jeg taler med. Men til f.eks. stress, eksistentielle udfordringer, samlivsproblemer osv. fungerer det rigtig fint.

Vil du høre mere?
Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du vil høre mere om samtaler via telefonen. Du har også mulighed for at booke en gratis afklarende samtale, her fortæller jeg også gerne lidt mere.